Ki vagyok én?

Neked azt mondom, hogy egy folyamatosan változó, fejlődő lélek vagyok. Egy 10 éves gyermeknek egy mosolyokat készítő ember vagyok, aki kreativitásával visszaadja az emberek rágóképességét. A páromnak egy lovag vagyok. A volt páromnak egy lehetséges barát vagyok. A gyermekeimnek az apjuk vagyok, a támaszuk, a biztonság, a háttér, a szeretet. A szüleimnek eddig egy nagyon jó fiú voltam, most már azért „rosszalkodom” is bőven.

Miben voltam „jó” fiú eddig?

Mindenben. Meg próbáltam megfelelni a helyzeteknek, embereknek a munkámban, a fogorvosoknak, a feleségemnek, a gyerekeimnek. Mindig próbáltam úgy alakítani a dolgokat, hogy inkább lemondtam a saját örömömről és másokat helyeztem előtérbe. A rosszalkodás egyrészt azt is jelenti, hogy most már a saját örömömet helyezem előtérbe. Másrészt megmerek tenni dolgokat, amiket eddig nem mertem. Sokkal bátrabb vagyok, nyíltabb, őszintébb, kimondom, ami bennem van. Nem bántó dolgokat, hanem egyszerűen őszintén, ami szeretetből jön.

Megengedem magamnak az életet

Elkezdtem átalakítani a jelenlegi cégemet. Nyitottá váltam új pénzkeresti lehetőségek iránt. Egészen más lett a viszonyom az emberekkel. Megengedőbb vagyok magammal szemben is. Megveszek magamnak olyan dolgokat, amiket idáig nem vettem meg. Nem probléma, ha igényem van valamire. Legutóbb egy Bluetooth fejhallgatót vásároltam. Elmentem és mindenféle színfájdalom, neheztelés nélkül megvettem. Nem volt már bennem a gondolat, hogy „nem jut másra”. Régebben még egy cukrászda meglátogatása is problémát okozott nálam. Képes voltam lemondani a testi örömökről, az élvezetről, az evésről, hogy másnak jobb legyen, vagy mert másnak nem volt kedve hozzá.

PreSense április óta

Már az odaúton izgultam, hogy mi fog történni. Vajon kik és hányan lesznek? Első alkalommal nagyon feszélyezett voltam. A régi Gábor nem szeretett emberek előtt szerepelni, beszélni magáról és zavarban volt hasonló helyzetekben. Bennem volt egy kis távolságtartás, hogy akkor ők hogyan viszonyulnak hozzám, és én hozzájuk? Az első alkalommal hűvös voltam és távolságtartó, de a végére megváltozott minden. Teljesen más érzés kerített hatalmába. Anélkül, hogy beszéltünk volna pár szót is, sokkal közelebb kerültem az ott kialakult körhöz. Ez nagyon furcsa volt, hogy máris a része vagyok. Emiatt úja és újra menni akartam. Hívott, hogy változzam, hogy tegyem jobbá az életem.

Önismereti út

Két éve kezdtem el könyvek, videók, előadások formájában. Voltam más önismereti csoportokban is, és mindig oda jutottam, hogy elméletben nagyon sok mindent tudok, de a gyakorlat hiányzott. Ezért kimondottam egy csoportot kerestem, ahol mindezt megélhetem, ahol személyesen tudok fejlődni. Így jutottam el Gáborhoz és a PreSense-hez.

Eldöntöttem, hogy jobbá teszem az életem

Egy családi összeomlás után voltam. Gyakorlatilag a házasságom véget ért és minden szempontból azt éreztem, hogy nekem változnom és változtatnom kell. Annyira össze volt bennem minden kuszálva, hogy nem tudtam, merre induljak el. Ez az állapot körülbelül a harmadik tréningig tartott. Ott már egészen más megéléseim voltak. Éreztem, hogy valójában KÉPES VAGYOK RÁ, hogy meg tudom tenni. Elkezdtem apró lépésekkel változtatni az életemen. A munkámat háttérbe szorítottam és inkább a személyes kapcsolataimra helyeztem a hangsúlyt. Előtte nagyon sokat dolgoztam. Azokat az embereket, akikkel nem találtam a hangot, „kiiktattam” az életemből. Lezártam a nem működő kapcsolataimat.

Mit jelent számomra a szerelem?

Egy olyan bensőséges érzéshalmaz, ami mindent magába foglal. Úgy tudom leírni a szerelmet, hogy folyamatosan egy méterrel a föld fölött járok. A szerelem az őszinteség, a bizalom, hogy bármikor kimutathatom az érzéseimet, megérinthetem a Párom, megszeretgethetem, megcsókolhatom.

Mire vágyom?

Egy szeretettel teli kapcsolatra. Ennyivel beérem. Pénzügyi céljaim nincsenek. Jól megy a vállalkozásom. Rengeteg új ötletem van, mióta a PreSense-re járok és azokat elkezdtem megvalósítani. Olyan pénzkereseti forrásokat találtam, melyek kevesebb munkát igényelnek, és mégis jövedelmezőek. A célom, hogy szabadabb legyek. Hogy olyan tevékenységekre is legyen időm, amire idáig nem szenteltem.

Szeretek sportolni, szabadban kirándulni, horgászni és legújabban a Párommal sétálni a városban. Szeretnék búvárkodni is megtanulni, valamint elkezdtem angolul képezni magam és szeretnék benne még tovább fejlődni. Anyagi céljaim már nincsenek. A pénz egy nagyon jó dolog, sok lehetőséget ad, de nem tesz boldoggá. Engem az emberei kapcsolataim töltenek fel. Az, hogy felhívhatom a szerelmemet, barátomat, hogy találkozhatok a lányaimmal és együtt ebédelünk, amikor hazajönnek. Ezek az „apró” dolgok, a másokhoz való kapcsolódás igazán felemelik a napomat.

Miket szeretek magamban?

Emlékszem a PreSense Táborban lévő gyakorlatra, ahol kiálltunk a kör közepére és mindenki elmondta, hogy mit szeret a másikban. Én ettől először rettenetesen féltem. Nekem nagyon kevesen mondták el korábban, hogy mit szeretnek bennem, hogy szeretnek -e egyáltalán. Nem voltam biztos benne, hogy ki tudom bírni az érték-kimondó gyakorlatot. Aztán végül sikerült és kiálltam a kör közepére. Nagyon jó volt befogadni.

A „mit szeretek magamban” még egy rövid lista. Először is, hogy őszinte tudok lenni. Ezen kívül szeretem, hogy bízom magamban és másokban is, valamint, hogy tele vagyok szeretettel. Szeretem megérinteni, megölelni az embereket. Szeretem kifejezni, ha ilyen irányú érzéseim vannak egy baráttal, kollegával, rokonnal kapcsolatban. Szeretem megölelni a gyermekeimet. Szeretem szavakkal is emelni a többi embert, dicsérni, bátorítani. Mindegyik szeretetnyelvet tudom művelni. Szituációtól függ és a befogadó képességtől, hogy a másik ember mennyire nyitott. Könnyen ki tudom mondani, hogy szeretlek és már könnyen be is tudom fogadni.

Mire vagyok a legbüszkébb?

Arra, ahol most tartok. Számomra még hihetlen volt áprilisban, hogy ide eljuthatok. Nem is mertem gondolni rá. Mindig is egy két lábbal a földön járó ember voltam. A biztonságot kerestem, szerettem a falnak vetni a hátamat, hogy tudjam, minden biztos. Azt tudni kell rólam, hogy tériszonyos voltam. Mint kiderült, ez is csak a félelemeim kivetülése volt. Miután a PreSense Táborban átestem egy bizalmi gyakorlaton, megváltozott bennem minden. Azóta bízom az életemben. Bízom saját magamban.

Nemrég egy barátom segítséget kért tőlem. Beültünk egy emelőkosaras darus autónak a kosarába és tizenhat méter magasban dolgoztunk. Egy imbolygó, folyamatosan mozgó kosárban. Valamikor harminc centis kilengése volt a szerkezetnek és plusz bónuszként a munka folyamán még lefelé is kellett néznem. Annyira felbátorodtam, hogy a végén megkértem a kezelőt, vigyen fel a lehető legmagasabbra. Ott voltunk húsz méter magasban a barátommal és egy olyan élményben volt részem, amit korábban el se tudtam képzelni. Erre vagyok a legbüszkébb, hogy ezt meg tudtam tenni, mindenféle félelemérzet nélkül.

Miről szól a PreSense?

A PreSense számomra, hogy újra kapcsolódom önmagammal. Megtalálom magamban a hangot, és ezáltal megtalálom a többi emberrel is. Így tudok összekapcsolódni velük. Amikor már tényleg nyitott vagyok és bízom magamban, onnantól működik az életem. Ma is három olyan lehetőségem jött a semmiből, ami teljesen átalakíthajta az életem.

Vannak még kérdéseim az életemmel kapcsolatban?

Meddig tart az életem? Mi az, amit még tartogat számomra? Mit lehet még ebből kihozni? Hová lehet eljutni? Meddig fejleszthető a test? Hol vannak a tudat határiai? Azokat a korlátokat, amelyek saját magamnak építettem, mikor fogom tudni lebontani? Tudom, hogy csak rajtam múlik.

Kinek ajánlom a PreSense-t?

Mindenkinek. Teljesen mindegy, hogy hol tartasz az életedben. Akár azt hiszed, hogy elégedett vagy, akár azt hiszed, hogy nem. Szerintem mindenki képes a fejlődésre. Fantasztikus dolog, hogy megismerd és felismerd önmagad, hogy még előrébb juss, hogy még boldogabb életet élj. Próbáld megélni az érzéseid. Próbáld meg kifejezni önmagad. Nézz magadba, hogy mire vágysz.

Gyere el TE is egy Pre Sense Tréningre és találj rá önmagadra! Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot vagy nézz meg néhány PreSense videót!