Hivatalosan online marketing szakértő vagyok, az Ecommerce Revolution szakmai mentora, az Év Webshopja verseny szakmai zsűrijének tagja, a Konverziómester Marketing Ügynökség alapítója és vezetője. Nem hivatalosan pedig társ, apa, barát, tanítvány. Összességben ember, aki hajlandó és képes a változásra.

A régi Krisztián azt gondolta, hogy neki belülről nem kell megváltoznia. Ő csak átkerül egy magasabb pozícióba, jön a sok pénz, hírnév, cégvezető lesz és maximum többet kell tanulnia. Mostani fejemmel nézve elég naiv hozzáállás volt. Tapasztalatból tudom, hogy nekem kell változni, lefinomodni. Ennek a tudásnak semmi köze a lexikális tudáshoz.

Honnan indul a valódi életem?

Király Krisztián2019 májusában találkoztam először a PreSense életformával. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel megakasztom a szokásaim rendszerét és újraírok vele mindent. Éreztem. Az akkori Krisztián még nem merte magát online marketing szakértőnek titulálni, nem volt még cégvezető, csak egy magányos farkas, aki bontogatta a vállalkozói szárnyait. Az egész annyira friss volt. Épphogy elengedtem a biztosnak tűnő alkalmazotti állást. Az utolsó munkámat gyűlöltem. Tipikusan abból állt a napom, hogy munkából be, munkából ki. Lelkileg megterhelő volt az ottani légkör, a pici iroda, ahova hatan voltunk bezsúfolva, a beszólások mindenért, a monotónia. Elsősorban kényszerből váltottam, de ott volt a kihívás is, hogy megmutassam magam. Hogy látva lássanak az emberek. Igaz, hogy addig még én sem láttam magamat, de legalább ott volt bennem az óriási vágy. A régi Krisztiánhoz képest már nem azért alkotok, hogy ki tudjam fizetni a villanyszámlát. Inkább újraírom az online marketing világot 🙂

Nem kötelező reagálnom?

Volt egy találkozásom, ahol a potenciális ügyfelem kötekedő, undok hangulatában volt. Számomra az ő problémái nem volta problémák, ezért csak elmondtam a véleményem, és mosolyogtam. A meeting végén a kollégáim csodálkoztak, hogy mekkora lelki erőm van és milyen nyugodtan tudtam lekezelni a helyzetet. Számomra ez egyáltalán nem volt erőfeszítés. A végén elmondtam az ügyfelemnek, hogy köszönöm az idejét, de mi nem egymás keressük. Régen még letámadtam volna, persze csak verbálisan, vagy teljesen háttérbe vonulok és befejezem a találkozót. Most már simán mondok nemet, kedvesen és udvariasan. Olyan szintig megyek bele bárminemű kommunikációba, ameddig jól érzem magam.

Mos már tudom, hogy a másiktól jövő „bántás” sosem rólam szól.  Egyszerűen a „bántó” csak küzd a saját sematikáival. Inkább visszaszólás helyett tudomásul veszem a helyzetet és elengedem. Felesleges belemenni a bokszolásba, mert azzal semmi sem változik. Sőt még a pulzusom is felmegy és órákon át rágódom a nagy semmin. Az agresszió nem old meg semmit.

Hogyan tudtam így megváltozni?

Rengeteget gyakoroltam és elfogadtam, hogy nem egyik napról a másikra lesz 50-es a karom. A belső működést ugyanúgy tréningezni kell, mint a fizikai testet. Tisztába kerültem az értékeimmel. Rengeteg visszajelzés jött, hogy micsoda élmény engem hallgatni színpadon, online webináriumon. Most már én is tudom, hogy zseniális előadó vagyok. Emellett jobban meg merem élni az érzéseimet. Sokáig száraz, semleges, diplomatikus faarccal, közönnyel viselkedtem az életben. 40 évig még azt sem mondtam ki, hogy SZERETLEK. Ez volt a modell, amit kaptam, ehhez szoktam hozzá. Végül saját magamnak mondtam ki először, őszintén, tiszta szívből. Tök jó, hogy nem vagyok tökéletes. Az esetleges „hibáimra”, a hülyeségekre, melyeket elkövettem, már úgy tudok tekinteni, hogy ők is hozzám tartoznak.

Változás bennem, hogy el merem sírni magam mások előtt is. Korábban ezt szégyelltem volna. Én még abban a rendszerben nevelkedem, ahol a férfi kemény, harcos és sosem sír. Bevallom még nem vagyok Yoda mester, hogy senkinek a véleménye nem számítson, de egyre gyakrabban élem meg, hogy ez a lényeg.

Mennyire tudom magam rábízni Gáborra?

Az elején racionális elmével viszonyultam mindenhez. Az addigi tapasztalataimból kiindulva akartam megérteni, hogy Gábor, aki egyáltalán nem ért az online marketinghez, mégis hogyan tud engem mentorálni. Nehéz volt elfogadnom, hogy egy másik férfi bármilyen utasítást adjon nekem, ami nem volt utasítás, csak akkor úgy éltem meg. Nehéz volt megtanulnom a 100 % -os bizalmat, mert sokszor visszaéltek vele, de zsigerileg éreztem, hogy nekem ez kell, igényen van rá. Gábor sok dolgon átvitt, amihez semmi kedvem nem volt. Sokszor állttam közel hozzá, hogy ott hagyom a tréninget, valami mégis mindig ott tartott. Érdemes volt hallgatni a belső hangomra.

Mire vagyok a legbüszkébb az elmúlt 3 évből?

Megtaláltam a párom és hamarosan apa leszek. Ismeretlen figurából az ország egyik legismertebb és legelismertebb online marketing szakértője lettem. Mióta céget irányítok, a szakmában nevem és arcom van. Megmertem lépni, hogy elköltöztem Budapestről. A régi lakásom egyik szobája volt a Home Office a gardróbbal egybekötve, most saját irodám van, külön tárgyalórésszel. Sokkal nyugodtabbak a mindennapjaim, vezetés közben már nincsenek stresszhelyzetek. Megváltoztattam a nevem, és nem foglalkoztam többé a kifogásokkal, hogy miért ne tegyem. Klassz az új baráti köröm, kapcsolatunk alapja a kölcsönös figyelem.

Milyen útmutatásokat tudok adni a régi Krisztiánnak?

Felejtse el az addigi tapasztalatait, beidegződéseit. Találja meg az igazi erősségeit és ne abban akarjon jó lenni, amiket másokban látott. Fókuszáljon arra, amiben ő valójában jó. Ne bántsa magát. Ne csak kifelé mutassa az önbizalmat, hanem befelé is élje meg. A határozottságot ne erőszakkal vigye keresztül, hanem kedvesen.

Kedvenc tanítások Gábortól

Az, hogy semmi sem biztos. Attól, hogy valaki most valamilyen, az nem garancia arra, hogy holnap is olyan lesz. Hálás vagyok Gábornak sok mindenért, első helyen mégis a barátságunk áll. Ő olyan barát, akiről korábban álmodoztam.

Hova tovább?

Már kezdem megérteni azokat a dolgokat, melyeket Gábor már 3 éve is mondott. Érzem, hogy ez még „csak” az alapozás volt és még messze nem vagyunk a végcélnál. Nem akarom precízen látni, hogy pontosan mi fog történni, mert azzal csak bekorlátoznám az univerzumot, Inkább továbbra is a belső hangra figyelek, hogy még több sematikámtól szabaduljak meg, hogy még könnyedebb, nyugodtabb, KIRÁLYabb életem legyen.